17. maijā divas ekipāžas, katrā laivā pa 2 meistariem, devās uz vienu no Latvijas seklajiem līdaku ezeriem – Lobes ezeru – medīt līdakas pa zālēm. Visiem tas bija vai nu pirmais vai otrais šī ezera apmeklējums.

Īsa video atskaite no vienas (mazrezultatīvākās) laivas tās dienas copes.

Īss rezumē:

90% līdakas abās laivās tika noķertas zālēs un ļoti lielās zālēs seklumā.

90% līdakas tika noķertas uz viena tipa vizuli – Rapalas pretzāļu “karoti”. Jāpiebilst, ka bračkam, kas noķēra visvairāk, tas bija kaut kāds pakaļdarinājums. Vizuļa ievilkšanas tehnika – vienmērīga ietīšana bez pauzēm.

Video ap 58. sekundi redzams, kā es ātri ietinu vizuli, kas ir saķēries. Un, neskatoties uz lielo ātrumu, kā arī to, ka vizulis iet gandrīz virs ūdens un tam nav nekāda spēle, to mēģina noķert līdaka. Tātad tās šinī laikā ir gatavas ļoti aktīvi dzīties savam upurim arī pakaļ, ne tikai grābt pauzēs.

Noķerts arī viens asarītis. Uz velci.

2 līdakas noķēru uz vecu padomju laika vobleri Baltika, ko izglābu no tēta vizuļu kapsētas, kur guļ tie, kas ir novecojuši vai kam vairs netic.

Savas pretzāļu gumijas jānokomplektē ar papildu āķiem. Vienu no tām kārtīgi sakošļāja, taču tā arī nevienu copi realizēt neizdevās.

Līdakas noķertas praktiski visa ezera krasta perimetra garumā – kādu īpašu vietu nevar izelt.

Neviena noķertā līdaka nebija lielāka par 1,5kg. Lielākās, protams, kā jau visos makšķernieku stāstos, pāris reizes ieblieza pa kātu un aizgāja.

Līdakas ķērās secīgi visas dienas garumā. Tukšie periodi, ja ņem visus 4 copmaņus kopā, nebija ilgāki par 30-40 minūtēm.

Uz copi nu jau līdzi jāsāk ņemt pretsauļošanās krēms.

Mājās jātur kāds līdzeklis pret saules apdegumiem. Vismaz skābais krējums.

Fāča salauza špini.

Ejiet copēt!